top of page

wie zijn wij?

ALAIN VAN ROYEN studeerde Rechten aan de Universiteit (UFSIA & UIA) te Antwerpen en Notariaat te Gent (RUG).

Hij behaalde vervolgens met onderscheiding de titel van Master in Business Law aan de Universiteit te Antwerpen (UIA).

 

Na werkzaam te zijn geweest als kandidaat-notaris en daarna als extern notarieel jurist, richtte hij "legal@vise" op dat gespecialiseerd is in de juridische dienstverlening aan het notariaat.

Hij was werkzaam als jurist bij diverse stedelijke en landelijke notariskantoren in het Waasland en Antwerpen.

Zijn aandacht gaat in het bijzonder naar het insolventierecht en de gerechtelijke verdeling.

VAN ROYEN publiceerde in Notarius en het Tijdschrift voor Notarissen omtrent stichting-administratiekantoren naar Nederlands recht, het bodemsaneringsdecreet, vennootschapsrecht en beslagrecht (...).

Hij volgde ook vele studiedagen, congressen, colloquia en werkgroepen over uiteenlopende juridische onderwerpen. Zelf gaf hij ook diverse voordrachten.

Hij was ook lid van diverse werkgroepen en commissies bij de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat en de Nederlandstalige Raad, alsook bij het SEVI te Brussel.  Hij kreeg in zijn hoedanigheid van voorzitter van de subcommissie Pers en Media (NR) een mediatraining van Leo Stoops.

VAN ROYEN is tevens lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA).

Sedert 2015 is hij ook lid van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland (VoKa).

Bij Koninklijk Besluit van 28 september 2016 werd hij benoemd tot rechter in sociale zaken bij de Arbeidsrechtbank te Antwerpen.

Bij Koninklijk Besluit van 6 december 2020 werd hij benoemd tot raadsheer in sociale zaken bij het Arbeidshof te Antwerpen.

bottom of page